Kotisi parhaaksi

Oma KotiTalkkari

Kotisi parhaaksi

Oma KotiTalkkari

TURKU, NAANTALI, RAISIO & VARSINAIS-SUOMI

Älä pilaa nurmikkoasi syksyllä, katso vinkit nurmikon oikeaan talvehtimiseen

Nurmikon leikkaus syksyllä. Syksyisin on erittäin tärkeää jättää nurmikko talvehtimaan oikean pituisena ja elinvoimaisena, jotta keväällä sinua tervehtii lumen alta hyvinvoiva nurmi, heti valmiina uuteen kasvukauteen.

Monesti syksyllä nurmikon leikkuun kanssa tulee ”kisaväsymys” ja sitä ei enää oikein huvittaisi leikata. Nurmikon leikkuuta ei kuitenkaan syksylläkään pidä unohtaa. Syysleikkuut kuuluu tehdä hyvin vähän kerrallaan, vain n. 1-2cm / leikkuukerta. Suurin virhe jonka voit syysnurmelle tehdä, on leikata se aivan lyhyeksi!

Leikkuuta jatketaan, niin kauan kuin nurmi kasvaa. Tärkeintä on, että nurmikko jää talvehtimaan sopivan mittaisena (noin 5cm), ei liian lyhyenä, eikä liian pitkänä. Näin toimimalla, nurmikko herää keväällä nopeasti uuteen kasvuun hyvinvoivana ja kauniina.

Nurmikolle pudonneita lehtiä ei ole pakko haravoida syksyllä pois, kunhan niitä ei ole paksua kerrosta. Suuret ja paksut lehtikerrokset sen sijaan pitää haravoida syksyllä pois, koska ne antavat hyvän kasvualusta erilaisille kasvitaudeille. Mikäli pihallasi kasvaa vaahteroita tai tammia, niiden kovat lehdet kannattaa ajaa ruohonleikkurilla hienoksi silpuksi, jos olet jättämässä lehdet talveksi nurmikolle.

Älä pilaa nurmikkoasi syksyllä, katso vinkit nurmikon oikeaan talvehtimiseen

Älä lopeta vielä

Lisää hyviä vinkkejä

Maskipakko

OK

JÄTÄ SOITTOPYYNTÖ

Soitamme sinulle mahdollisimman pian

[wpforms id="5991"]

LÄHETÄ

VIESTI

Mietityttääkö jokin? Laita viestiä, niin olen yhteydessä ja katsotaan yhdessä miten voisin auttaa.

Kysyminen ei maksa tai sido mihinkään!

Fiksutekniikka Oy Janne Jalonen

T: Huolto-/remonttimiehesi Janne